FPGA Central - World's 1st FPGA / CPLD Portal

FPGA Central

World's 1st FPGA Portal

 

Go Back   FPGA Groups > NewsGroup > FPGA

FPGA comp.arch.fpga newsgroup (usenet)

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11-15-2007, 06:53 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default V4FX: Cannot access EMAC1 of Dual MAC system

I am implementing an PowerPC embedded system in EDK and am trying to
use both emac0 and emac1 hard cores of the fpga. I have implemented
two instances of the plb_temac ip core and the hard_temac core in EDK.
I've configured the hard_mac core's parameters to include EMAC1, and
have assigned unique identifiers to both macs (emac0 = 0, emac1 = 1).
I've also connected the "Provider/Command shared host bus" between
the two plb_temac cores per the datasheet MHS example.

Using chipscope, i've observed that the host bus to the hard MAC is
functioning during read/writes for emac0, but not when addressing
emac1. It seems that the plb_temac for emac1 does not initiate a
transfer on the host bus.

Has anyone ever configured a dual temac PPC system? I would appreciate
any ideas as I am running out.

Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11-15-2007, 06:58 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: V4FX: Cannot access EMAC1 of Dual MAC system

To clarify my previous post, I am attempting to read/write to the hard
MAC's internal registers (EMAC mode configuration, Management
configuration, etc).
Thanks

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11-16-2007, 12:02 AM
Ben Jackson
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: V4FX: Cannot access EMAC1 of Dual MAC system

On 2007-11-15, [email protected] <[email protected]> wrote:
>
> Using chipscope, i've observed that the host bus to the hard MAC is
> functioning during read/writes for emac0, but not when addressing
> emac1. It seems that the plb_temac for emac1 does not initiate a
> transfer on the host bus.


You probably forgot to set C_TEMAC_INST in the second PLB temac (in
addition to C_TEMAC_BOTH_USED).

I hear there is tcl code to catch this in Xilinx's code, but it's commented
out...

--
Ben Jackson AD7GD
<[email protected]>
http://www.ben.com/
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11-16-2007, 03:11 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: V4FX: Cannot access EMAC1 of Dual MAC system


> You probably forgot to set C_TEMAC_INST in the second PLB temac (in
> addition to C_TEMAC_BOTH_USED).
>
> I hear there is tcl code to catch this in Xilinx's code, but it's commented
> out...


Ben,
You may be on to something. In EDK, the C_TEMAC_INST parameter is
shown as "Auto Computed" in the "Configure IP" dialog box.
However, looking at my libgen.log file i see the following message:

C:\EDK9.1\hw\XilinxProcessorIPLib\pcores\plb_temac _v3_00_a\data
\plb_temac_v2_
1_0.mpd line 56 - plb_temac_1 (plb_temac) tcl is overriding
PARAMETER
C_TEMAC_INST value to 0

I also see the same message in the platgen.log and system.log files.
I guess the question now is, how can i override this value manually
and prevent the tools from doing this?

Oh, I double checked, and C_TEMAC_BOTH_USED is checked in both
instances of plb_temac cores, so that parameter looks correct.

Thanks for the help, Ben. I think I may be on th right track now.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11-16-2007, 07:01 PM
Ben Jackson
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: V4FX: Cannot access EMAC1 of Dual MAC system

On 2007-11-16, [email protected] <[email protected]> wrote:
>
>> You probably forgot to set C_TEMAC_INST in the second PLB temac (in
>> addition to C_TEMAC_BOTH_USED).

>
> I guess the question now is, how can i override this value manually
> and prevent the tools from doing this?


Edit the MHS file in a text editor.

--
Ben Jackson AD7GD
<[email protected]>
http://www.ben.com/
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 11-16-2007, 09:22 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: V4FX: Cannot access EMAC1 of Dual MAC system

On Nov 16, 12:01 pm, Ben Jackson <[email protected]> wrote:
> On 2007-11-16, [email protected] <[email protected]> wrote:
>
>
>
> >> You probably forgot to set C_TEMAC_INST in the second PLB temac (in
> >> addition to C_TEMAC_BOTH_USED).

>
> > I guess the question now is, how can i override this value manually
> > and prevent the tools from doing this?

>
> Edit the MHS file in a text editor.
>
> --
> Ben Jackson AD7GD
> <[email protected]>http://www.ben.com/


Yeah, I actually tried that this morning. Here's my updated MHS file:
BEGIN plb_temac
PARAMETER INSTANCE = plb_temac_1
PARAMETER HW_VER = 3.00.a
PARAMETER C_TEMAC_BOTH_USED = 1
# User Added parameter JPM 7/16/07
PARAMETER C_TEMAC_INST = 1
# # END USER ADDED parameter
PARAMETER C_PLB_CLK_PERIOD_PS = 10000


After re-running all I didnt see the message in platgen.log but still
saw the same message in system.log and libgen.log. It seems something
is overriding my parameter assignment.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 11-16-2007, 11:16 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: V4FX: Cannot access EMAC1 of Dual MAC system

I've just heard from Xilinx support that the second MAC does not work
with ISE/EDK 9.1. The solution is to upgrade to 9.2.

Ben, thanks again for your help.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Data2Mem Error Help on dual PPC system Stevo_V2pro FPGA 2 10-24-2006 07:15 PM
Looking for a V4FX development board Georgios Pouiklis FPGA 2 03-21-2006 01:17 AM
Dual Microblaze System alastair FPGA 5 08-16-2004 05:07 PM
Dual microblaze system, implemented with projnav. Amaury Anciaux FPGA 1 04-07-2004 10:05 PM


All times are GMT +1. The time now is 09:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright 2008 @ FPGA Central. All rights reserved