FPGA Central - World's 1st FPGA / CPLD Portal

FPGA Central

World's 1st FPGA Portal

 

Go Back   FPGA Groups > NewsGroup > FPGA

FPGA comp.arch.fpga newsgroup (usenet)

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-25-2005, 10:21 PM
Marc Reinig
Guest
 
Posts: n/a
Default Help creating a System Ace file

I have a 402 Virtex 4 board from Xilinx. I don't have one of the special
cables required to load it so I am trying to use the System Ace method and
adding my configuration as MyAce. I'll withhold my comments on why they
require a special cable but don't supply it with the board.

I seem to be able to generate a MyAce.ace file ok, but it is 1,674 KB long
and I get an error when I select it. I notice that all the other working
..ace files are 1,686 KB long, so I assume I am doing something wrong. Any
idea what or any recommendations? I wanted to order a cable kit but they
were out of stock. Any other sources?

Thanks in advance,

Marco
________________________
Marc Reinig
UCO/Lick Observatory
Laboratory for Adaptive Optics


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 04-26-2005, 07:10 AM
Antti Lukats
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Help creating a System Ace file

Hi Marc,

the SystemACE CF is not so bad, when it works, but trouble is easy to come

http://wiki.openchip.org/index.php/SystemACE

the different file size may be ok, as the .ACE contains the .BIT and
possible .ELF files
so the .BIT are some SVF are merged to create the mysterios secret .ACE file
format.
check that the FPGA startup clock is JTAG and that the JTAG chain
configuratian is ok.
hmm.. with some V4 boards I think there are special workarounds to "fix" the
ACE files
check the stuff that did come with the board if there are some batch files
or special
instructions.
On our V4 board (V4LX25 from Memec) the SystemACE did never works
and the board designer suggested that we return the board. I think the
problem
was related to V4LX25 ES JTAG errata.
but all ML40x boards work from systemACE so thats not your issue.

as of supplying the board without cable thats actually perfectly fine:
we have here at least 6 cables (3 different types) that coud be used
with ML40x boards, so shipping the board without cable is ok.
if xilinx is out of stock with Cable IV then

www.amontec.com
the reconfigurable dongle can be programmed to be Cable III and it
includes the 14 pin header and cable so you can use it with ML402
just ask that you need the xilinx adapter and cable when ordering
I am sure amontec can ship immediatly

antti
PS the trouble with cables and systemACE (or similar solutions)
is why
http://www.hydraxc.com
includes special processor that can configure from normal filesystem
using standard xilinx .BIT files, just copy the .Bit to the mini SD card
and insert the card. No cables. No conversion to some mysterious
format. Verbose error reporting in case of configuration failures.
Fail safe remote updates (by restoring last known configuration
if new update doesnt work).


"Marc Reinig" <[email protected]> schrieb im Newsbeitrag
news:[email protected]
> I have a 402 Virtex 4 board from Xilinx. I don't have one of the special
> cables required to load it so I am trying to use the System Ace method and
> adding my configuration as MyAce. I'll withhold my comments on why they
> require a special cable but don't supply it with the board.
>
> I seem to be able to generate a MyAce.ace file ok, but it is 1,674 KB long
> and I get an error when I select it. I notice that all the other working
> .ace files are 1,686 KB long, so I assume I am doing something wrong. Any
> idea what or any recommendations? I wanted to order a cable kit but they
> were out of stock. Any other sources?
>
> Thanks in advance,
>
> Marco
> ________________________
> Marc Reinig
> UCO/Lick Observatory
> Laboratory for Adaptive Optics
>
>



Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-24-2005, 05:16 PM
kurapati
Guest
 
Posts: n/a
Default problem with system ACE file on ML403 board

h

I generated my_system_ace.ace file using iMPACT for my design .bi
file and I copied to the CF to configure the virtex4 FPGA on ML40
board. Bur I am getting error(Err led lights with red) when
selected my_system_ace.ace from the CF

any help pleas

thank
by

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xilinx ml310 + linux + System.map file problem Jaggu FPGA 0 04-21-2005 12:57 PM
EDK-Creating new peripheral [email protected] FPGA 3 04-07-2005 12:34 AM
Can nios_gnupro support file system? Jasmine Hau FPGA 5 01-19-2004 08:32 AM
Creating a vector out of other vectors Vazquez FPGA 1 11-06-2003 03:00 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright 2008 @ FPGA Central. All rights reserved