FPGA Central - World's 1st FPGA / CPLD Portal

FPGA Central

World's 1st FPGA Portal

 

Go Back   FPGA Groups > NewsGroup > FPGA

FPGA comp.arch.fpga newsgroup (usenet)

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01-12-2004, 04:30 AM
Jack
Guest
 
Posts: n/a
Default Altera NIOS cyclone edition development board problem

hi. i am going through software dev. tutorial that came with nios dev.
kt for cyclone and whenever i tried to run insight debugger with
byteblaster II, it always said "failed to connect.
here is the command line:

nios-debug lcd_demo1.srec

# [nios-gdb-server] accepting gdb connection
# [nios-gdb-server] connecting to OCI, ocibase 0x00920800
# [nios-gdb-server] ...using byteblaster (altLPT1)
# [nios-gdb-server] mdi error: found 0 devices instead of 1
# [nios-gdb-server] failed to connect

I made sure the jtag cable and serial cable are connected to the right
places.
I also set the parallel port as EPP
Anyone knows what's going on?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 01-13-2004, 02:30 PM
Richard Temple
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Altera NIOS cyclone edition development board problem

[email protected] (Jack) wrote in message news:<[email protected] com>...
> hi. i am going through software dev. tutorial that came with nios dev.
> kt for cyclone and whenever i tried to run insight debugger with
> byteblaster II, it always said "failed to connect.
> here is the command line:
>
> nios-debug lcd_demo1.srec
>
> # [nios-gdb-server] accepting gdb connection
> # [nios-gdb-server] connecting to OCI, ocibase 0x00920800
> # [nios-gdb-server] ...using byteblaster (altLPT1)
> # [nios-gdb-server] mdi error: found 0 devices instead of 1
> # [nios-gdb-server] failed to connect
>
> I made sure the jtag cable and serial cable are connected to the right
> places.
> I also set the parallel port as EPP
> Anyone knows what's going on?



-- Hi,

Looks like you probably don't have the OCI core enabled when you are
compiling the NIOS core, the GDB is looking for the core and not
finding it hence 'found 0 devices instead of 1'. Go to the 'Debug' tab
in the NIOS CPU page of SOPC builder and ensure the OCI Debug box is
ticked.

Rich.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01-14-2004, 09:17 PM
Ben Twijnstra
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Altera NIOS cyclone edition development board problem

Jack wrote:

> # [nios-gdb-server] accepting gdb connection
> # [nios-gdb-server] connecting to OCI, ocibase 0x00920800
> # [nios-gdb-server] ...using byteblaster (altLPT1)
> # [nios-gdb-server] mdi error: found 0 devices instead of 1
> # [nios-gdb-server] failed to connect


Are you using the NIOS 3.0 or the NIOS 3.10 kit? I've seen this happen a lot
with the 3.0 kit, a lot less with the 3.10. Altera is a bit vague about the
reason though.

Best regards,


Ben

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01-15-2004, 06:52 AM
Jack
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Altera NIOS cyclone edition development board problem

Hi Ben
Mine is nios v.3.10. that's what it says on the label on the board.

another problem is I got this kit as a prize from altera session info
and they only gave me the guard ID with no dongle. How can I actually
get the license for quartus ii? do you know? since on the
altera.com/licensing website, it needs NIC ID that was used to buy the
kit. i won the kit, didn't buy it. any clue?

thanks!
> Jack wrote:
>
> > # [nios-gdb-server] accepting gdb connection
> > # [nios-gdb-server] connecting to OCI, ocibase 0x00920800
> > # [nios-gdb-server] ...using byteblaster (altLPT1)
> > # [nios-gdb-server] mdi error: found 0 devices instead of 1
> > # [nios-gdb-server] failed to connect

>
> Are you using the NIOS 3.0 or the NIOS 3.10 kit? I've seen this happen a lot
> with the 3.0 kit, a lot less with the 3.10. Altera is a bit vague about the
> reason though.
>
> Best regards,
>
>
> Ben

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 01-15-2004, 09:27 AM
Petter Gustad
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Altera NIOS cyclone edition development board problem

[email protected] (Jack) writes:

> altera.com/licensing website, it needs NIC ID that was used to buy the
> kit. i won the kit, didn't buy it. any clue?


It's the NIC ID of your license server host, or the host where you
will run the software if you don't have a dedicated license server.

Petter
--
A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 01-15-2004, 07:53 PM
Ken Land
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Altera NIOS cyclone edition development board problem

Not true

You can only select NIC ID's already on file. I've complained to no avail
about this.

Just call Altera and get your license. The licensing people are very nice,
they just don't have the ability to change how the web form works. (or
doesn't work IMO)

Hint: If your machine moves around and may not be on a lan then request
that they tie it to your hard drive ID.

Ken

"Petter Gustad" <[email protected]> wrote in message
news:[email protected]
> [email protected] (Jack) writes:
>
> > altera.com/licensing website, it needs NIC ID that was used to buy the
> > kit. i won the kit, didn't buy it. any clue?

>
> It's the NIC ID of your license server host, or the host where you
> will run the software if you don't have a dedicated license server.
>
> Petter
> --
> A: Because it messes up the order in which people normally read text.
> Q: Why is top-posting such a bad thing?
> A: Top-posting.
> Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?



Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +1. The time now is 01:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright 2008 @ FPGA Central. All rights reserved